2012-04-01

Gran Turismo 5 napló: 1. rész. - Lame Monkey hit the road


Lassan második éve nyúzom a Gran Turismo 5-öt, ami miatt tulajdonképpen a PlayStadion 3-at vettem és eljutottam oda, hogy úgy érzem, hogy jobbára kihoztam belőle amit lehetett. Persze ezt a két évet nem úgy kell érteni, hogy 730 napon át, minden nap játszottam vele, sokkal inkább úgy, hogy azóta van meg. Ebbe bőven belefért, hogy hónapokig be sem kapcsoltam a konzolt. Ezért úgy döntöttem, hogy kreálok egy új usert és elkezdem előröl. Tudja fene, valahogy mindig nagyobb élvezetem leltem a 70-es, 80-as évek japó talicskáiban, mint a szupersport-, meg versenyautókba.

Szóval ma megszületett LameMonkey70. Azért LameMonkey, mert ő ugrott be, „aki” eredetileg X. kolléga egyik online alteregója még a Mamut Világos időkből. Azért 70, mert rájöttem, hogy az egyik kulcs autó az 1970-es Chaparal 2J ebben a játékban és csak rohadék nagy szerencsével lehet hozzájutni, tehát LameMonkey70, 1970, április másodikán született meg, hátha hozzám vágja a játék, mint szülinapi jutalomautót. Brit lett a lelkem, mert hátha lesz valamikor 30 elkótyavetyélendő fontom GT5 DLC-kre, a hazai shop bénasága miatt - nincsenek GT5 dolgok a kínálatban - meg úgyis kell egy brit user.

Apropó szülinapi autó! Tavaly rácsodálkoztam, hogy a GT5 születésnapon ajándék autót osztogat. Mondjuk amit én kaptam tőle – 1972-es Honda Life Step Van – akár meg is tarthatta volna, mert kb. semmire sem jó. 356 köbcentis motor, 28 sátáni lóerő, libákat kergetni is gyenge. A GT5 hírhedt arról, hogy bármiféle józan ész határai felé lehet benne tuningolni az autókat benne, de teljesen eszetlen mennyiségű kredit elköltése után is „csak” 79 pacit tud az eredetileg 546 kilós autócska. Külsejét illetőleg sem sikerült különösebben feldobni az „Ural Grey” színű telefonfülkét. Végül „Nutria” (WTF?) színű lett, csinos, aranyszínű, küllős felnikkel.

 A tavalyi szülinapi ajándék GT5-től. Szerinte ez "Ural Grey" hát... Szerintem ez valami zöld.
 Némi festék, meg egy szép felni, még a telefonfülkék megjelenését is feldobja.
Egész pofás lett. Amúgy ez a szín a nutria. LOL.

Az idén 1972-es, Fiat 500 R-t kaptam, ami egy fokkal jobb, de meg tudtam volna lenni nélküle. A Fityó 549 kiló eredetileg és 18 lóerő. A kezelés után 108 (!) lovat présel ki az 594 köbcentis mocija. Hát nem tudom, ha ezt a valóságban is el lehet vele követni, akkor iszonyú veszélyes lehet, de remek móka! Olyan mint a rakéta, ha a gázra lépsz. Úgy is kell vezetni. Becélzod a kormánnyal, hogy merre akarsz menni, és egyenes vonalban megközelíted. Különben olyan, mint egy őrült foxi, akinek a hátulja folyton meg akarja előzni az elejét. Feketében kaptam meg, nem nyúltam a külsejéhez, életveszélyes sleeper lenne amúgy.

 108 lóerős aszfaltpattanás. A valós életben valószínűleg életveszélyes lenne...
 ...vagy az eszményi sleeper. A kinézetéhez nem nyúltam, szerintem így büntet igazán.

LameMonkey70 egyelőre sok mindent nem csinált, csak az alap, „b” licenc tesztjeiből csinált meg hármat, mert... Szóval a 2.x-es frissítés azzal jár, hogy az ember kap egy 2012-es, Toyota 86 GT-t. Ez óriási előnyt ad egy új játékos elindításánál, mert eredetileg ugye úgy volt, hogy 20 000 kreditből kell venni valami – jellemzően használt – gépet és azzal együtt élni. Ez meg mindenféle módosítás nélkül fogyasztja el a kezdő szintű versenyek ellenfeleit. De ezt sem LameMonkey70 műveli, hanem C.Fekete, B-spec vezető. A rendes useremmel eléggé elhanyagoltam a B-specet, elég sokára csináltam AI versenyzőket, pedig remek pénzforrás. Na, most az első dolgom volt létrehozni C.Feketét. (Elég béna az AI versenyzők létrehozásánál, hogy véletlen generálni lehet a nevüket. Szóval ráment vagy fél órám, míg magyar hangzású nevet dobott. Hajlamos vagyok lánynak gondolni, mert nem tudok most így hirtelen C-vel kezdődő férfinevet.)

Most úgy állunk, hogy van a fentebb említett Toyota a garázsban, egy Toyota Vitz (Yaris) kiutalás abból kifolyólag, hogy C.Fekete összeautózta az amatőr versenyzésileg. 20 000 alap kredit, meg még valami apró, amit szintén C.Fekete keresett meg. Élesítem a postot és megyek játszani, mert „ő” már negyedik szintű, én meg még talán csak első.

Nincsenek megjegyzések: