2010-03-22

EPIC Potyázási FAIL!


Mindenek előtt Gámán Zsuzsa (Red Lemon PR) for PREZIDENT! (Remélem jól értettem a hölgy nevét.) Végre valaki felvállalta, hogy szembesíti a hazai celebtársadalom csirkefarhátját azzal, hogy az, hogy ő azt gondolja magáról, hogy ő valaki, az téveszme. Mindezt udvariasan! (Moldova írja valahol, hogy "nem az a művészet, hogy valakit elküldesz a picsába, hanem az, hogy az illető alig várja, hogy indulhasson".)

A hívatlan látogató viselkedése ovi alsó csoportban is ciki lenne, a smúzolunk a juj.hu-val, majd az első adandó alkalommal elkezdjük őket savazni, elpofozzuk a mikrofont, majd megint smúzolunk kombó, ilyen rövid időintervallummal új nemzeti turhósági csúcs. A letegezzük a teljesen ismeretlen PR-est - aki végig udvariasan magáz bennünket - pedig cunning stunt bonus. A többször felbukkanó, "dobáljuk a NOP-okat" arckifejezés is tanulmányra érdemes.

Több helyen láttam olyan hozzászólást ehhez a videóhoz, hogy ez biztos megrendezett jelenet. Nos, nem az. Valószínűleg az történt, hogy valaki - nem a szervezők - elküldte az elbűvölő hölgynek a meghívót. Az ilyen zártkörű rendezvényekre szóló meghívókat keringető listák nem csak a ZS kategóriás sztárok körében dívnak, hanem a magukat újságírónak gondoló, bipedál szénalapú létforma berkekben is. Az elbűvölő asszonyság persze nem jelzett vissza - merthogy az zsenánt, nehogy már a PR cég készülni tudjon arra, hogy hány vendég is lesz -, meg hát ő ezen már túl van művészileg, ugye. Aztán - gondolom - ilyenekről még eddig nem vágták ki, mint a gerelyt, illetve az is benne lenne egy visszajelzéssel a pakliban, hogy megírják neki, hogy bocsi, de nem vagy meghívva, mit is szeretnél? Amúgy egyáltalán nem szokatlan az ő váratlan felbukkanása olyan helyeken, ahová nem hívták meg.

Nem is olyan kevés éve felbukkant ő egy számítógépes perifériagyártó rendezvényén is a dunakeszi reptéren, ahol az új játékvezérlőik - köztük botkormányok - bemutatása szolgáltatta az apropót ahhoz, hogy az EMEA régió, EE részét elvigyék egy körre repülni. Akkor sem értettük, hogy miért nem küldték el a francba, pedig az ottani PR-eseknek is a homlokáig szaladt a szemöldöke amikor észlelték a felbukkanását.

3 megjegyzés:

TRf írta...

Bárcsak a JUJ.hu-s ember ne kérdezne rá az első fél percben, hogy meghívó megvan-e és minden oké-e, mert akkor valóban nem *üvöltene róla*, hogy előre megrendezett. De kezdeményezésnek nem rossz.

Sam. Joe írta...

T, akkor Oscart a néninek, de azonnal! A kérdés sokkal inkább egy szúrás volt azért, mert a közhiedelem szerint az Operabálokra is kierőszakolta magának a tiszteletjegyet.

TRf írta...

A "megrendezettet" nem úgy értem, hogy Kiszel be volt avatva, hanem hogy a szervezők és a JUJ előre tudták, hogy ez lesz.

Gondolom, visszajutott hozzájuk, hogy Kiszel jön, ők elhatározták, hogy márpedig be nem engedik (reszpekta), ebből egyenesen következett a balhé, mire meghívták katalizátornak a JUJ-t. A hülye "riporter" meg (majdnem) elrontotta.