2008-09-02

Brandek közti együttműködés

Van egy tesztprogram, amit gyűlölök, de nincs jobb, ezzel kell dolgoznom. A több órás futásának eredményeit CSV-ben képes lementeni. Ez egy borzalmasan bonyolult formátum, egy szövegállomány, amiben az értékeket vessző választja el egymástól. Erre mondaná szegény megboldogult George Carlin, hogy "high-tech shit!" Ezt a pokolian bonyolult dolgot az Office XP képtelen úgy importálni, hogy ne egy halom használhatatlan karakterhalom legyen az egész. Ma viszont sikerült megoldanom az Excel-be való tökéletes adatbevitelt! A CSV-t kinyitom az Open Office Calc-al, majd copy+paste-el átemelem az Excelbe! Hihetetlen, nem? (Rövid magyarázat, hogy miért nem jó nekem a Calc: Az Excelnek ismerem a grafikonrajzoló részét, a Calc-ét meg nem, bénzátam vele, de lusta vagyok megtanulni, az Excelét már legalább ismerem.)

2 megjegyzés:

TRf írta...

Nem is tudtam, hogy George Carlin meghalt. :(

Az Excel CSV-kezeléséért valakit irgalmatlanul seggbe kéne rúgni. A legkényelmesebb CSV-szerkesztő lehetne, de olyan primitív, mint a faék (a 2007-es is). :-S

Sam. Joe írta...

Igen, még június végén szegény. 71 éves volt. Nem fér a fejembe, hogy ilyen kaliberű emberek hogy veszik a bátorságot ahhoz, hogy meghaljanak és megfosszanak minket a társaságuktól!