2008-07-30

Soproni sörnyitó hatástalanítva!

Egyik kedvenc publikációm a TechRepublic Cracking Open sorozata. Ez nagyjából arról szól, hogy szétkapnak mindent ami a kezükbe kerül – ésszel – hogy megnézzék mi van belül. Balázs kolléga asztalán a sok egyéb mellett helyezkedett el egy Soproni reklám sörnyitó, ami valamilyen férfimagazin mellé volt reklámajándék. A rohadék a rendeltetésszerű használat közben beszél! Mit beszél?! Harsog!
Kézenfekvő lett volna az orosz módszer, miszerint vízbe fojtjuk a rohadékot, de én a TechRepublic-os előképzettségemnek köszönhetően elvetettem ezt a brutális, de hatásos módszert! Edukációs jelleggel tekintsük át tehát lépésről-lépésre a Soproni sörnyitó végleges hatástalanításának pontos menetét!


Idegesítő, beszélő sörnyitó még virgó intakta.
Fordítsuk meg, ekkor láthatóvá vállnak a rögzítőcsavarok!
Távolítsuk el mind a hat csavart! A sorrend tetszőleges.
Vegyük le a fedelet, ekkor elénk bukkan az elektronika.
Jól látható, hogy a sörnyitó fém részének rövidre zárása aktiválja a beszélő mechanizmust.
Roncsolásos módszerrel - a két vezeték megrántásával, tépésésvel, szakításával - deaktiváljuk a beszédközpontot működésbe hozó kapcsolót. A sorrend tetszőleges, akár egyszerre is elvégezhetjük a két vezetéken a beavatkozást.
A beszédközpont már kiemelve. A rögzítéséről egy csavar gondoskodik, ezt természetesen hajtsuk ki.
Az ártalmatlanított sörnyitó még szétszerelve.
Hajtsuk vissza a csavarokat.
Az ártalmatlanított sörnyitó, mellette a beszédközpont. Az így eltávolított egység, a két vezeték végének összeérintésével még mindig működésképes, így remek arra, hogy a legváratlanabb pillanatokban idegesítsük vele munkatársainkat, barátainkat és családtagjainkat. A három gombelem, mely az áramellátásról gondoskodik, bármikor eltávolítható és más eszközökben felhasználható!

Nincsenek megjegyzések: