2008-06-04

The Auto Collections – Első rész

1929 Rolls-Royce Springfield Phantom I Brewster Ascot Phaeton
Egészen fantasztikus helyeken is jártam több hetes amerikai családlátogatásunk alkalmával. Többek között az autószexualitás egyik titkos templomában, a The Auto Collections nevű helyen. Az egészen hihetetlen gyűjteményt az én csodálatos kedvesem lelte abban a Las Vegas katalógusban, ami a szállodai szobánkban volt. Szegénykém iszonyú megfázással küszködve asszisztálta végig, ahogy a kerge férje autótól-autóig rohangál, miközben majd’ felrobban a kezében a fényképezőgép. Az Auto Collections egészen egyedi sajátossága, hogy a kiállított csodák túlnyomó többsége eladó. A hely weboldala sem akármi, de ígérem, hogy az a 300-nál is több kép, amit ellőttem és aminek a nagy részét szeretném a Vízlépcső benzinnel oltott látogatóival is megosztani, érdemes lesz a figyelmetekre!
Kezdjük a fenti, hosszúnevű csodával! A gyűjteményben egyébként annyi a Rolls-Royce, hogy a végére már egészen belefásultam a Rollsok fotózásába. El tudjátok képzelni, hogy van olyan állapot, hogy az ember már úgy van vele, hogy „OK, ez is „csak” egy Rolls, nézzünk valami érdekesebbet!”? Állíthatom, van! De ehhez kell egy nagyjából 250 olyan darabból álló gyűjtemény, amiből legalább 200 darabtól az ember térdre akar esni a gyönyörűségtől! Tehát a képek:
Azt hiszem, hogy ez az első olyan Rolls-Royce, ami számomra elsősorban szépséget és eleganciát sugároz, közben egy fikarcnyi fennhéjázó gőgöt sem érzek ki belőle.
Szép. Különösen, hogy mostanában kezd a fehér megint divatszín lenni - "White is the new cool" - még akkor is, hogyha ez egyértelműen krémszínű és barna.
Egyszerre voltam hálás ezekért a táblákért és dühös miattuk. Hálás, mert minden egyes autó történetéről meséltek valami érdekeset és dühös, mert mindig belelógtak a képbe.

Nincsenek megjegyzések: