2008-04-24

Tűzre vele, égjen az egész!

Vannak pillanataim, amikor úgy vagyok vele, hogy az egész rohadt, nyomorult PC-t tűzre kéne vetni, elő a Majmok Bolygójából ismerős Alfa-Omega rakéta csak PC-kre ható változatait és célozzuk be vele Redmondot, Santa-Clarát, Tajvant, meg még egy-két helyet, ami most nem jut eszembe! Pusztuljon, ímagja se maradjon!


Colin McRae: Dirt

Fene a jó dolgom, de szeretek számítógéppel játszani. A fene a jó dolgom azért is, mert ezt úgy teszem, hogy illegálisan letöltök a netről játékokat, megnézem őket és ami tetszik, azt elmegyek és megveszem a boltban, ha megérdemli. Így van meg a GTA 3-tól az összes GTA, meg a Maffia, Need For Speedek a sorozat elejéről mikor még jók voltak, meg így lenne Civilization IV-em is, ha TRf nem felejtené el folyton. Jó ideig nem játszottam semmivel, de most bepótoltam. Half-Life 2 Episode 1-Episode 2, egy-egy hétvége alatt megvolt – kéne venni Orange Boxot valamikor –, lejött Crysis, meg Colin McRae: Dirt. Nincs atom gépem, mondjuk úgy használható gépem van. A Crysis közepes beállításokon SZÉPEN megy, 1280 x 1024-ben. Két órát játszottam vele, eddig tetszik, ne mondjátok el, hogy a végén a kertész a gyilkos, vagy a sofőr. De szegény Colin McRae-ről eredetileg elnevezett Dirt szar. Az első 10-12 stage simán ment, aztán megbolondult. Tünet: 20-25 másodpercenként vagy megakad és úgy tűnik, hogy 0 méteren, 0 másodperc alatt állóra fékeződik, vagy éppen az ellenkezője történik, 20-25 másodpercenként hiperugrásokat tesz, azaz úgy begyorsul 1-2 másodpercre, mintha benyomták volna neki az utánégetőt. Játszhatatlan, használhatatlan. Nézem a netet, rengetegen küzdenek a problémával, amire gyakorlatilag nincs gyógyír, hiába van 1.2-es Patch is már. Szóval lehet, hogy egy rohadék vagyok, de ilyenkor örülök, hogy először a kalózverziókat próbálom ki, aztán megyek a boltba.

Flashplayer
Na, ez teljesen kész! Nem hiszem el, hogy a világon csak én használok 2-es, meg most már 3-as Beta Firefoxot, ami alatt bugzik a Flasplayer. Időnként megmakacsolja magát és 3 másodpercig játszik le videót hang nélkül, aztán megakad. Emiatt naponta 2-3 alkalommal indítom újra a gépet, ami rohadt idegesítő, mert nem csak Szalacsit akarok nézegetni a neten, kellenek a hírezéshez a YouTube-os videók, mint egy falat sör. Hát rohadjon meg a Macromedia is, lehetőleg együtt az Adobe-val.

Okos sajtóközlemények
Az aktuális kedvencem arról a konferenciáról ami arról szól, hogy "mi várható az interneten 2010-ben". (Mi lenne várható? Még több spam, meg pornó HD-ben, nem egyértelmű?) A legjobb benne, hogy "olyan szakemberek, akik a tengeren túlról diktálják az internet trendjeit, rendszeresen kutatnak az interneten az internetről, vagy tevékenységüknek köszönhetően rengeteg, hétköznapi emberek számára elképzelhetetlen és elérhetetlen információ birtokában vannak". Gondolom ezen kívül vizen is járnak és a kisebb hegyeket helyből ugorják át. Hát megáll az ész, tényleg. Mondok pár nevet, hogy kik ezek a nem mindennapi emberek, jó? "Damjanovich Nebojsa, tanácsadó és tréner". "Alexis Ohanian, aki a világ 3. legnagyobb online könyvjelzőkezelőjének megálmodója". Ugye totál elaléltatok ti is? Elképzeltem, ahogy tömeg várja őket és kántálja a nevüket a hol is? Tatabányán, baszkikáim! Tatabányán! Nem akárhol ám, hanem a MÜFT előtt, ami a Stúdium tér 1-ben van! "Hétköznapi embernek elképzelhetetlen és elérhetetlen információ!" Hmm... Mi lehet az? Tudják hogy ki lőtte le Kennedy-t? Vagy mi történt a Rossvelben? "A tengeren túlról diktálják az internet trendjeit?" Világos! Tatabányáról telefonbetyárkodnak amerikai számokkal! Értek mindent!

2 megjegyzés:

Zwiebi írta...

Ez a FireFox kontra Flash bug nalam is jelen van, marhara idegesito, kenytelen vagyok minden videos linket Safari vagy IE alatt megtekinteni...

Tommi írta...

"Ki ölte meg Kennedy-t?! Nem tudja senki, viszont aki megmondja az kap egy használt BMW-!"
A'la megboldogult Boncz Géza