2007-12-03

Anus touching, rock solid!


Kicsit olyan ez, mint a pofáraesés a tojásos tálcával, vagy a habostortába-fejelés: vicces addig míg nem veled történik meg. Megjegyzem, a történet bár igaz, nem velem esett meg, csak a közvetlen környezetemben. Nem városi legenda, a közvetlen környezetemben történt, szemtanúja voltam az esetnek, nem ismerősöm ismerőse mesélte.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, még a Centrino idők előtt szerettem az Asus notebookokat. Volt egy meseszép vékony és könnyű sorozatuk, amit egyszerűen imádtam, nagyon szerettem volna egy olyat. Aztán telt-múlt az idő és végül egy totálisan noname kis gyöszt vásároltam magamnak, első generációs Centrino alapokon. Miért? Mert kicsi volt, imádnivaló, a képe kitűnő, a billentyűzete mégis elég nagy ahhoz, hogy lehessen munkára használni, ha külföldre szakadok – ezt számos post is bizonyítja itt az oldalon az elmúlt 3 évből. Vicces, de még egy-egy Civ IV kanyar is elpattan rajta időeltolódás miatt álmatlan szállodai éjszakákon, minimális grafikával persze, de megy. Köszöni szépen, most töltötte valamikor a negyedik életévét, szolgál lelkesen és nem is akaródzik újabbat venni, mert kiszolgál. Miért nem Asus? Nos, mert valaki azt gondolta ott náluk, hogy azzal ad egyedi megjelenést a termékeiknek, hogy dizájnol rájuk egy díszlécet körbe. Lehet, hogy csak bennem van a hiba, de nekem az összes Asus gép azóta nyomja és/vagy vágja a kezem amióta rájuk van biggyesztve ez az átok. Csodálnám, ha másnak nem. Tényleg senki nem szólt nekik, hogy „Hey, industrous little fellows! This is fucking unconfortable!”? A világ összes többi noteszgépén a billentyű előtti rész éle le van valamilyen szinten kerekítve! Csak nem véletlen már! Szóval jó ideje már, hogy nekem emiatt nem kéne Asus notesz, de szerencsére nem mindenki én vagyok, például X barátomnak kellett.

A személyleírás a gépről megegyezik a korábbiakkal, szép, pici, imádnivaló, de rajta az a nyomorult éles szél, inenntől köszi, de nem köszi. Az apróság jó darabig tette a dolgát, aztán még a garanciális időn belül abbahagyta ezt csinálni. Tünet: Tápról ugyan működik, de nem tölt. Nosza, szervizbe el! Egy hónapig a gép náluk ül, napi cseszegetés eredménye az is, hogy ennyi idő után egyáltalán visszakerül, próba, tünet ugyanaz. (Cégnévre lett véve, Fogyasztóvédelem igénybevétele kizárt.) Káromkodás, fenyegetés, szervizbe vissza. Üvöltés, fenyegetés. Verdikt: Alaplapcsere, de az soká tart, mert Timbuktuból jön az alaplap, csigák hozzák a házukra szigszallagozva. Várás-várakozás, telefonálgatás, cseszegetés, baszakodás, fenyegetőzés, Asus Magyarországgal beszélgetés, két hónap után (!) a gép nagy nehezen visszakerül. Próba: megy a gép tápról, de nem tölti az akkut. Eredmények: Fogadkozás, hogy ide Asus többet be nem teszi a sziliciumát. Heves gondolkodás, induljunk el a kályhától, ha nem tölt, akkor nézzünk bele a tápba! Táp szétszed, két darab, kb. 300 forint összértékű elszenesedett alkatrész kicserél. Próba: Tölt, működik teszi a dolgát.

Anus touching, rock solid! (Illusztráció: Z kolléga, aki a neve elhalgatását kérte.)

Nincsenek megjegyzések: