2007-09-07

"Sniff" érzelem és a Green House

A "sniff" szó nem az orrát kabátujjába törlő, megbotránkoztatóan gusztustalan egyéntől származó hangból ered, hanem ennél sokkal mélyebb jelentésű. Amikor valami olyasmi kerül az ember keze közé, amelyhez mély érzelmi kötelék fűzi vagy csak olyan emlékeket ébreszt, amelybe belesajdul a szíve ... nos ekkor jön ez az elérzékenyült, lágy hangutánzó szó.

Mi képes ilyet előidézni? Hmmm....szagos radír, medzsó, Speibl és Hurvinyek és persze egy jó kis kvarcjáték, a Green House.
Ez egy kategóriával nagyobb, mint Wendigo gyermekkorija - szerkesztői megjegyzés, hogy ő, mármint Wendigo, az elnyomói oldalon állt, mint saját géppel kellő időben rendelkező menő, míg e sorok gépelője a tiport oldalon szerencsétlen, mert csak addigra lett gépe, mire a kétképernyős volt a belépő a WC-ket uralók közé.

A játék a zöldek kedvence is lehetne, egy növényház az igazán szép dolog, de elég csak egy kicsit mélyebbre nézni. Főhősünk virágait félti a kukacoktól és pókoktól (mióta eszik virágot egy pók?), de nem szégyelli magát?!? A szelíd "menjetek a p***ba" helyett vadul rájuk támad Chemotox-szal és még csodálkozik, hogy egyre több jön helyettük!

A játékban nem ismert a maximális pont, mert 999 után az 1000 következik, de olyan szédítő tempóban, hogy hamar kifogy az erő az ujjakból. Az 1000 pontos álomhatár elérése időben a 22-es busz Moszkva tér --- Budakeszi, Erkel utca közötti szakaszán kb. 13 óra magasságában lehetséges, gyerekként hazaúton sikerült véghezvinni, bár a buszról ugrani kellett 1018-nál. Még belegondolni is rettenetes, mi lett volna, ha egy megállóval továbbmegyek...ott még egyszer se jártam akkoriban.

Nincsenek megjegyzések: