2007-09-18

Az elgurult gombelem esete

Íme gyűjteményem egy különleges darabja:


Hallom a csalódott morajt, pusmogást: "Ez?!? Mi ebben a különleges? Hacsak az nem, hogy bűn ronda színekkel áldotta meg a sors."

Nos igen. Azontúl, hogy működésképtelen állapotban fizettem érte vagy 400 Ft-ot, tényleg csúnyák az UV színei, legalábbis a kvarcjátékok között. Lehet, hogy kölyök disco-s használatra tervezték, akkor még nem a mobiltelefon volt a menő. De nem csigázom tovább a kérdőjeleket eme szerkezet körül, lássuk:


Hátulról...az a nagy kerek lyuk az elem helye. Tegyünk bele egyet és meg se fog pisszenni. Merthogy tervezőjét az a remek elgondolás vezette, hogy a dobozon BELÜL is elrejtett egy elemet, amelyhez csak 3 csavar (5 uram) kiszerelésével lehet hozzáférni!


Mondhatnánk, hogy akkor nem is az igazi dobozában fekszik, de bizony abban van. Még külön hangszóró takaró kis műanyag lapocskát is kapott, nehogy rövidzárt csináljon valami. Hejj, tervezők, dobozolók gyöngye...

Ugye azért szép?


Ja, és a játék benne? Elemet se érdemel.

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Szolgalati kozlemeny: Gyorgy, sziveskedjen a sorokat sorkizartra, a kepeket kozepre igazitani, a felesleges spaciokat eliminalni. (Sajtoszobaban nincs ekezet.)

maques írta...

Mintha én is láttam volna hasonló duál elemes konfigot, asszem annak az volt a lényege, hogy a "belső" elem adta az órát meg ilyesmi - tehát, ha a "secondary" elemet kivettem, akkor is ment az óra "belül", de minimum nem felejtette el az időt/dátumot mint a mostani 220-al működő ótvar asztali rádiós ébresztőórák vagy video/dvd felvevők, mikrók, stb.

Sam. Joe:
Kis "á" = alt 160, kis "é" = alt 130, etc... :-))))

Pgyuri írta...

maques:

Öröm a házban, akkor Te is boncoltál kvarcjátékot? Különben csak annyi volt a szépséghibája a dolognak, hogy a belül megbújt elemnek akkor púpja volt már, hogy szinte felrobbant. Hihetetlen szerencse, hogy nem kifolyt, csak hízott.