2007-08-27

Pedofil Kommandó

Az egyik kereskedelmi adón most volt szó a Pedofil Kommandó tevékenységéről. Volna pár gondolatom ezzel kapcsolatban. Mindenekelőtt a név. Nem Pedofil-ellenes Kommandónak kéne hívniuk magukat? Arra gondolok, hogy ahogy a tűzoltóság sem egyszerűen tűz, vagy a légvédelem sem egyszerűen lég. Másfelől, nem értem, hogy a képviselőjüknek miért nem mutatták az arcát. Kitől kell félniük? Félreértés ne essék, kevesebb nagyobb bűnt tudok elképzelni, mint a pedofília – ezért IS kértem Wendigo-t, hogy ne hagyja abba a ministránsfiús képregényeket és folytassa a sorozatot itt. Egyszerűen csak szöget ütött a fejembe ez a két dolog.

6 megjegyzés:

Goten írta...

Önmagában a pedofília (gyermekek iránt érzett szexuális vonzalom) nem bűn. A gyermekek megerőszakolása és pornográfiába való bevonása a bűn. Szerintem.

Goten írta...

Egyébként a blogon választ adnak a második kérdésedre: egyrészt nem kívánnak a médiában szerepelni, másrészt pedig a szervezetük munkája bűncselekménynek számít (hiszen magyar állampolgárok adatait és képeit teszik közzé).

Goten írta...

Első kommentemet támasztja alá "Tokyo" hozzászólása ezen a fórumon (ami egyébként tanulságos olvasnivaló, mondjuk én még hátulról kb. 50 körül járok): http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9067870

Idézem a hozzászólás egy részét szó szerint.

"Hozza kell szolnom, mert problema van a fogalmakkal. Ami neked pedofilkent el az agyadban, az egy eroszakos allat, akinek gyakran mindegy, ki az aldozata, de gyavasaga miatt a vedtelen gyerekek kozul valogat. Ezek a gyerekeket eroszakolo szemelyek mindenki altal eliteltek, felderitesukre az interneten is igazi pedofilok is segitik a nyomozok munkajat. Sajnos eloszor a legtobb embernek ez a kep ugrik be a pedofiliarol, mert ezzel mossak az agyat.
A pedofilia betegseg, ezt le kell szogezni, mert egy olyan viselkedesbeli elvaltozas, ami gyerekkortol kezdve azonos koru, gyakrabban ellentetes nemu altal erzett vonzalmat takar es gyogyithatatlan, ugyanugy, mint a homoszexualitas. Feltunove csak az egyre novekvo korkulonbseg miatt valik, egy pedofil 10 evesen is 10 eves lanyokhoz vonzodik, de 40 evesen is csak a 10 eveshez fog. Ezek az emberek a legritkabban eroszakosak gyerekekkel, a betegseg neve, hogy a gyerekek szereteterol van szo, nem tesznek semmilyen fizikailag karos dolgot a gyerekkel (kozosules stb) . Altalaban mindegyiknek van egy sajat tipusa, amihez vonzodik, korhoz, hajszinhez vagy egyeb tulajdonsagokhoz kotve, nem nagyon valtozik az izlesuk, s a legnagyobb problema is ebben rejlik. Mindenki felno egyszer, s a serdules jelei mar taszitoan hatnak a beteg emberre, ha meg volt is valamilyen valodi kapcsolata, a vonzalom elmulik a korosodassal.
Ezek az emberek boldogok a gyerek babusgatasatol, attol, hogy torodhetnek vele, kozelukben lehetnek, jatszhatnak veluk, a gyerek szintjen. Ugyanazt teszik, mint egy jo szulo, de nehezen lehet elfogadni, hogy mas gyerekenek akarnak jo szulei lenni, igy zsakutcaban vannak. Egy pedofil sajat gyerekevel is ellehet egy ideig, amig a behatarolt idotartam koze esik a kora, de utana uj jatszopajtast keres, legtobbszor sikertelenul. Nem csoda, hogy sokan lesznek ongyilkosak kozuluk, egy ido utan felemeszti oket a vagy es a lebukas felelme."

Hmm, zsinórban harmadik komment, nem szoktam ilyen aktív lenni :D.

Sam. Joe írta...

A második hozzászólásért köszi, ezt nem tudtam! A harmadik viszont... Hűha! A homoszexualitásról azt gonolom, hogy magánügy, hogy valaki a saját neméhez vonzódik és a saját neméből való társa van. Egészen addig míg kihagy belőle. A pedofília keményebb dió. Betegség? Lehet. De ne várd, hogy bármilyen szinten is megértő legyek az ilyen aberrációval kapcsolatban, mert rettenetesen vékony az a határvonal, ami elválasztja a bűntől a betegséget. Gondolok itt a maláj gyerek, vagy majdnem gyerekprostikra, vagy a kisgyerekekről készült képek, videók terjedésére.

Goten írta...

Nos igen, a képek... Felmerül a kérdés, hogy honnantól pornó, és honnantól művészet a dolog. Ajánlom, hogy olvasgasd a linkelt topikot, főleg Tokyo további hozzászólásait, hiszen nagyon otthon van a témában. Sajnos társadalmunk borzasztóan agymosott, és az emberek gyakran nincsenek tisztában olyan dolgokkal, amit az adott téma szakértői tudnak/értenek csak (jelen esetben a pszichológusok és pszichiáterek). Egy igazi pedofilnak nem a gyermekkel való aktus, a gyermek megerőszakolása okozza az örömet (akiknek igen, azok perverz, beteg állatok, akiket le kéne lőni), hanem a gyermekkel való játék, kommunikáció, a gyerkőc segítése. Ilyen kapcsolatok csak akkor alakulnak ki, ha a gyermekkel a szülők nem foglalkoznak eleget, esetleg problémás családban nevelkedik, és szüksége van egy olyan emberre, aki mellette áll, megérti és segíti őt. Ilyen tekintetben a pedofilok nagyon is hasznos segítői lehetnének a társadalomnak, hiszen betegségüknél fogva különösen könnyen kerülnek egy hullámhosszra a gyerekkel, így az átok áldásként is funkcionálhatna. Nagyon elgondolkodtató és összetett témáról van itt szó, amiben mindenképpen érdemes mélyebben elmerülni, utánaolvasni a dolgoknak. Minél többet tudsz, annál nehezebben moshatják tisztára az agyad, és ültethetnek bele gyűlöletet és félelmet :-).

Goten írta...

Természetesen a gyermekeket molesztáló, szerveiket mutagotó, ne adj isten gyermekeket megerőszakoló emberek ellen szerintem is a zéró tolerancia az egyetlen megoldás. De miután nagyon kevesen tudnak az igazi pedofilokról, valamint a kifejezést is helytelenül használják mostanában, nagyon nagy az esélye, hogy "ártatlanok" kerülnek rács mögé néhány szélsőséges, fanatikus idióta (pl. jogászok) helytelen ítélete miatt.