2007-07-25

Helikopter és a Fő Niksz Rendetlensége

Meredeken csökkeni fog a népszerűségi hányadosom, de az a kamingátolások hete: Megnéztük a Harry Potter és a Főnix Rendjét. Pontosabban az első egy órát, mert addig bírtuk.

Megígérem, nem lövök le semmilyen poént, bátran lehet folytatni az olvasást a film megnézésének utólagos szándékával is. Hozzá kell tennem, hogy nekem csak az első két könyv tetszett, az összes többi – szerintem – krimi-horror a gyenge fajtából. Sehol sincs már az első rész bája, kedvessége, semmi sincs benne abból, ami gyerekkönyvé tesz egy gyerekkönyvet. Így a filmtől sem vártam sokat. Arra viszont nem számítottam, hogy sikerül ilyen sötét hangulatú, zavaros, soft-horror vackot összehozni. A történet a könyv ismerete nélkül követhetetlen, fontos dolgok kimaradtak, az élvezhető részeket maga alá gyűrte a „bele kell férnünk a megszabott műsoridőbe.” Jó egy órát bírtuk és Hagridnak az óriásoktól visszatérte környékén otthagytuk.

Kedves szülők és jövendőbeli szülők! Menjetek el egy antikvárba és vegyétek meg a csemetének László Bandi bácsi Szíriusz Kapitány könyveit, mintsem az egykönyves Rowling, hét könyvre széthúzott borzalmát adjátok a kezébe! Ja, és bónuszként még azon sem kell agyalnatok, hogy szentségtörő és istenkáromló-e – na, ez is egy nonszensz – vagy sem.

Nincsenek megjegyzések: