2007-04-16

Fanbusters (Final Version)

Nincsenek jó híreim. Mikor ezeket írom, éppen az IDF újságíróknak és elemzőknek szóló előzetes bevezetőjén ülünk és Justin Rattner azzal van elfoglalva, hogy szétbullshiteli az agyunkat. Legalább húsz perce mondja a semmit, és nem úgy néz ki, hogy mostanában abba fogja hagyni. Mikor végzett velünk, egy helyi istenség folytatja ott, ahol ő abbahagyta. Szerencsére van Wi-Fi, de valamilyen oknál fogva pont az Intel.com nem hajlandó bejönni, ami nem kis derültségre adott okot. Aztán ez is elmúlt, most egyáltalán nincs net, amin dühöngünk. Lövésem sincs, hogy mikor is fog ez a post felkerülni. (Végül késő este a szállodából jutott rá mód.)

A kávészünetben kezdi felütni a fejét a lázadás a Bounty-n. A lengyel, román, dél-afrikai, észt, szlovák, török és magyar lázadók azon törik a fejüket, hogy mikor lépnek le innen és húznak el vásárolni valami piacra vagy a Tiltott Városba. Ez van, kenyér és cirkusz kell a népnek, ha dolgozni nincs miből. Nagyjából a ma történteket pár mondatban tudnám összefoglalni, ami még egy cikk kezdeményhez is kevés: „Az Intel Kínában a fejlesztésre koncentrál. (Ide jönne pár számadat a lefotózott diákról.) Az egyre fontosabb rádió alapú kommunikáció számos kihívás elé állítja a mérnököket, melyről Kevin Khan hosszan – és ő végre érdekesen – beszélt. (Erről szintén benyomnék pár adatot a lefotózott diákról.) [Breking news: Az egyik japán kolléga elaludt az első sorban, ami azt hiszem megaciki, de azzal együtt jól lefesti, hogy milyen izgalmaknak vagyunk kitéve.]

Ajay Batt hosszasan beszélt a Geneseo projektről, melynek keretében a PCI Express-t fejlesztik tovább speciális alkalmazásokhoz. Gyakorlatilag kézzelfoghatót semmit sem mondott, de ha jól értem a dolgot, akkor ez is valami olyasmi lesz, mint mondjuk a PCI-X és az AGP Pro. Mérsékelten izgi és írni erről sem lehet kettő sornál többet. [Breaking news: Elment az áram a terem egyes részeiben, így például a mi asztalainknál és a két kivetítőről is, mely utóbbiaknak az ilyesmi – a hűtés azonnali leállása okán – drámaian meg szokta növelni az élettartamát. Nem is jött vissza vagy háromnegyed órát. Ööö… Hogy is fogalmazzak? Peking nem hozza San Francisco és San Jose logisztikai színvonalát és erről aztán tényleg nem szegény Intel tehet.]

A tegnapi nap nem sikerült túl jól. Alapvetően jól indult. Voltunk megmászni a Nagy Falat, ami hihetetlenül nagy élmény volt. A helyi idegenvezető még a buszon mesélt sok szép dolgot. Például, hogy szerintük a nagyfejű, pocakos férfiak szerencsét hoznak, szóval Buddha is ezért pocakos, nagyfejű és kopasz. A török haverom Sahin rögtön elkezdett Happy Buddhának hívni, amin persze szétröhögtük magunkat. Mondtam neki, hogyha megsimogatják a hasam, akkor szerencsét is hozok, de csak a csajoknak, pasiknak tilos. Azt is mondta az idegenvezető néni, hogyha felmászunk a Nagy Fal legmagasabb pontjára és megérintjük, akkor igazi hősök vagyunk. Hát megmásztuk. Innentől kezdve már Happy Little Hero Buddhának hívtak a többiek, amin megint hülyére röhögtük magunkat. Szóval eddig még minden oké volt, de két angol fazon negyven perccel később tántorgott vissza, mint a megbeszélt időpont. Csak nagyjából hatvan ember várt rájuk és a működésüknek meg a csúcsforgalomnak köszönhetően teljesen lecsúsztunk a Tiltott Város megtekintéséről. Enyhén szólva is lincshangulat volt. Érik nekik egy könnyű, reggeli átmozgató verés. Sajnos nagyon úgy fest, hogy a feszített munkaprogram miatt tényleg lemaradunk az egészről, a fene enné meg a pontatlan hülye fejüket! Pontosan ugyanezt csinálták ugyanezek a fazonok Izraelben is. Minden reggel vártunk rájuk 10-40 percet.

Persze fotózgattam lelkesen, meg is próbálom felrakni ide a képeket, már csak net kéne hozzá. Úgy nézem ez estére marad a szállodába, bár ott is mindenki szidja a netet – bár nekem működött eddig rendesen.Az "ismert autók fura felirattal" sorozat utolsó három része. Már nem vagyok biztos benne, hogy a bal felső sarokban a felirat a VW-ken mi is, az sincs kizárva, hogy a típusnév. A Seat meg kész rejtély. Ezt most lemásolták, vagy megvették a gyártósort, vagy mi van?

A hotel liftjében naponta cserélik a szőnyeget. Ez a hétfői. Nem semmi!

Gyuri mondogatja mindig, hogy hiányzik az írásjeleik közül a copyright, ezért másolnak le az itteniek mindent szemrebbenés nélkül. Koppintott Disneyland kezdemény. Állítólag két éve kezdték építeni, aztán félbemaradt.

A Nagy Fal. Az itteniek Hosszú Falnak hívják. Mink túristákok meg hemzsegünk rajta.

Ez a létesítmény a Nagy Fal általunk meglátogatott szakaszánál állt. A pirula elgurulásának iskolapéldáját vélem felfedezni! A bal alsó sarokban az bizony Mao! Előtte is állt egy aranyozott változat. Pont azt fotózza a csávó.

Hát istenkém, van ilyen! De legalább próbálkoznak! Vagy mocsok drága volt a röbetű.

Buszunk redneck stílusú gázpedálja. A hülyeségért itt sem kell messzire szaladni!

Ilyen az, amikor a zsurnaliszta nem bír magával és unatkozik. Nem volt hálózat, ezért csináltak egyet gép és gép közé. (A legalsó.)

3 megjegyzés:

CsTom írta...

A szõnyegen kínaiul is az szerepel, hogy "hétfõ", ha ez megnyugtat :-)
(Azt hittem, vannak olyan hülyék, hogy 365 szõnyegük van, és a dátumot írják ott, de nem ;) )


(A blogger és a gondolkodó gépek meg kapják be. Azért mert finn IP címem van, még nem akarok finnül kommentelni ;-( )

Sam. Joe írta...

Eddig sem voltam ideges amiatt, hogy mi van ráírva, felőlem akár az "összes imperialista bekaphassa" is állhatna ott. ;-) De azt áruld el, hogy honnan tudod?

A legközelebbi Google sajtón meg mad szólok, hogy ugyan implementálják már a nyelvválasztás lehetőségét.

cst_google írta...

Honnan tudom?! Hát oda van írva, a vak is láthassa! :)))


Igazából, az egyes számjegy (az a vízszintes vonal a végén) volt gyanús, ebbõl gondoltam arra, hogy valami dátum. De ahhoz túl rövid. Innen aztán már elég gyorsan kiderült, hogy az "elsõ nap"-ról van szó...