2006-06-13

Tajpeji krónikák - Képriport I.

Lövésem sincs, hogy mi ütött a Bloggerbe, de az előző posthoz nem lehet képeket feltölteni, ha megfeszülök akkor sem megy. Így kénytelenségből a képek több külön postot kapnak, lévén az utazás utózöngéi - jetlag, fáradtság - töltik ki a napjaim. A képen egy embléma, ami egy kereszteződésben a földön ugrott elém. Később többet is láttam máshol.

Futurama leírás a Malév fedélzeti magazinjában. Sikerült az "immoral"-t - morálmentes -, immortalnak - halhatatlannak - olvasnia a fordítónak. Azért fordítás közben nem árt gondolkodni. Mintha a robotok halandóak lennének...

"Ez az édes kis kutyuska felvidít és segít elfelejteni a mindennapok fáradtságát. Azzal, hogy elhozom a kutyust magammal, folyton jó kedvem van míg dolgozom vagy utazom." Idézet a China Airlines árúcikkeket kínáló fedélzeti magazinjából.

"Vásároljon órát, melyen Harry Potter átadásra kínálja a sörnyitóját!" A forrás mint fent.

Vannak komoly rejtélyek az életben. Fel nem foghatom, hogy egy-egy légitársaság miért tilt bizonyos dolgokat. Mi a fene lehet a CD-lejátszókban, amitől egyes társaságok tűzzel-vassal üldözik őket. Hogy a China Airlines mi kivetnivalót talál a digitális kamerákban? Passz! Ja igen, a nyelvhasználat... Hát érdekes.

Nos, ázsiai dimenziókhoz a rendelkezésre álló hely elmegy. De európaiakhoz már nem annyira. Benji - bár tényleg nem egy apró srác - látványosan kilóg a székből.

Az a rohadák lábtartó. Teljesen önállóan csapódik le, és fájdalmasan. Ez a szomszédos ülésé, ha az ember szemben ül vele, akkor lilára veri a lábát. Vicces, mert jópár évvel ezelőtt betiltották az ülések alatti keresztmerevítőket - talán a Lockheed L-1011 Tristar kapcsán - lévén egy túlfutásos balesetben eltörték az utasok előre vágódó bokáit, így szerencsétlenek járásképtelenül bennégtek. Jó, ez gumírozott, de nem szeretném tudni, hogy mit csinál a bokámmal hasonló helyzetben.

Tajpej Rúzsa Magdija.

Itthon engem a Suzuki Wagon R+ harcsaszemű telefonfülkére emlékeztet. Itt, ezzel az átdolgozott nózival meg lámpatestekkel acsarkodó kölökmozdony, kifejezetten tetszik. Teljesen széria, nem átdolgozott, sok ilyet láttam. Suzuki Solio GLX-nek hívják. Így kéne.

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések: