2006-05-17

Radikális gyalogos – flashmobon voltunk

Mindenekelőtt az előzmények itt, az Index közeli Tékozló Homáron. Mivel a kiszemelt kereszteződés egy köpésre van tőlünk, hát elmentünk megnézni. A többes szám a HWSW főállású stábjának kétharmadát meg szerénységemet jelenti. Folytassuk képregény stílusban!

Viszonylag korán odaértünk és számtalan árulkodó jele volt, hogy itt valami készül. Az Echo tévé autója, vészvillogózva, hogy ne legyen feltűnő. Vagy parkolóőr ellen? Nem tudni!

Hány tévékamera látható a képen? a.) 1. b.) 2. c.) 3. d.) több? Itt még azt hittük, hogy nem lesz az egészből semmi, ezért elindultunk visszafelé.

Az utolsó pillanatban vettük észre, hogy a tömeg a Gödör környékén gyülekezik.

A piros csapat felvezetője. Apró, csinos és bátor. Időközben leszakadt az ég, úgy jó tíz perces zivatar áztatta a csapatot. Az egyik előre megbeszélt jel a nyitott esernyő volt - a szakadó esővel nem számolt senki.

Kamera még. Amikor az újságírók fotózzák az újságírókat.

A rendőri erők egy része. Fradi meccsen láttam ennyi rendőrt utóljára. Mint ahogy az este a tévéadásokból kiderült, a szervezők - állítólag - nem kértek rendőri biztosítást és engedélyt sem a rendezvényre. Ehhez képeset rengeteg rendőr volt jelen. Talán nem is volt baj, mert így is volt pár barom autós. Azt a kék Fordot nem láttuk, amit az RTL-en mutattak de mást igen.

A forgalmat irányítani próbáló poszt a kereszteződés közepén. Őt sajnáltuk nagyon.

Na, ez egy érdekes kép! Jól látszik, hogy azért voltak bőven. Az is látszik, hogy a lámpákat kikapcsolták, telesárga mindenfelé. A kép közepe táján lévő oszloptól balra látszik a kereszteződés közepén egy fehér Mini. A "Nokia Connecting People" feliratú autóban ülő, szőke yuppiköcsög áterőltette magát a tömegen. Később a tévében hallottuk, hogy egy embert előállítottak, de az nem derült ki hogy miért. Azt viszont láttuk, hogy emberünk kiszáll és nézegeti az autója elejét.

Őket nem tudom kicsodák, de minden bizonnyal Fontos Emberek, mert kezet ráztak a főrendőrrel. A lényeg az, hogy ez egy spontán, flash mob volt. Bizonyám!

"El kéne ezeket dózerolni a gecibe!" - nem, nem az autósokra értette.

Hopp, egy kis fika! A bulldózeres bányászik.


Az idős úr rátámadt a vágóképeket rögzítő operatőrre. Nem arra, aki a képen látszik, hanem arra, aki a német rendszámú autó előtt, attól jobbra állt.

Sajnos bemozdult, de azért látszik, hogy a yuppiköcsög elrobog.

Bevallom nem tudom mit gondoljak erről az egészről. Mint gyalogos, tele van a törpöm azokkal, akik a Károly körút zebráin simán áthajtanak a piroson. Minden reggel és minden este látok ilyeneket, gyakorlatilag az a szokatlan ha nincs legalább egy bunkó. Akik beszorulnak a pirosba zebrán, azokkal nincs bajom, mert egyszerűen nincs mit csinálni, nem lehet kiszámítani, hogy mibe fér még be és mibe nem. De akik ilyen helyzetben nem igyekszenek ki a szituációból, hanem behajtanak a gyalogok közé, azoknak simán elvenném a jogsiját a helyszínen. Ez a flashmob minden volt, csak flash nem. Attól félek, hogy a célját nem érte el, mert bár a sajtó erről fog beszélni most még pár napig, de kb. ennyi. Az autósok dudáltak, a sor túl állt az Astorián, akiket beszorítottak a dugóba bizonyosan idegbajt kaptak. Ennyi. Ha csak azok a rendőrök, akik most kint voltak az eseményen három-négy-öt napig zebráknál állnának és lekapcsolnák a pirosba hajtókat akkor nem lenne szükség adóemelésre a költségvetési hiány okán. (Hoppá, politizálok, pedig nem szokásom!) Mellékhatásként változna a morál. Végezetül álljon itt egy videó a tömeg mozgásáról.

Nincsenek megjegyzések: