2006-04-13

Teletubbies szünetmentest ide!

Vannak pillanatok, amikor én egészen vicces embernek gondolom magam. Állítom, hogy minden marhaságban benne vagyok. Őszintén rajongok a rajzfilmekért, olyan DVD-k állnak a polcomon, mint a Mézga sorozat, Lolka és Bolka válogatott kalandjai, de még Thomas a gőzmozdony és barátai is rajta van a „be fogom szerezni” listámon. Jópofának találok egy Simpson-os egérpadot, egy World of Warcraft-os desktop wallpaper-t, de… Vannak dolgok, amiket nem vesz be a gyomrom! A Microsoft Office asszisztenseit, Gem Gézát, Szuperblökit és az összes többi idióta, a tamagocsigyár selejtraktárából kiszabadult szökevényt például a pokolba kívánom.

Na, úgy tűnik, hogy az F-Secure-nak elgurult a tablettája! Hogyaszongya: „Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója bemutatta a Moomin-völgy szereplőivel benépesített Internet Security 2006 termékét. A finn vállalat az iparágban elsőként nyújt az internet-felhasználó családoknak Moomin-völgy nyugalmához hasonló biztonságérzetet. A termék angol és japán nyelven 2006. április 17-től megvásárolható az F-Secure elektronikus áruházában, a http://www.f-secure.com/ címen.” Tulajdonképpen már a Breftől is barom rosszul éreztem magam, mert ugye mint tudjuk, „Legyünk biztonságban, legyen Bref a házban.” Na, mi azóta is biztonság nélkül tengetjük napjainkat. De a „Moonim-völgy nyugalmához hasonló biztonságérzetet” sem szeretném kipróbálni. Jelzem, nem ismerem a sorozatot, még akár jó is lehet – bár a figurák némileg-nemileg bizonytalannak tűnnek nekem, de nem ez a gáz! Mikko Hyppönen-nek, az F-Secure kutatási igazgatójának a következőt adták a szájába az okos marketinges bácsik: „Véleményem szerint a vírusírók sok tekintetben hasonlítanak Moomin-völgy Szimatjára. Az F-Secure-t világszerte arról ismerik, hogy rendkívül gyorsan reagál a legújabb IT-biztonsági fenyegetésekre, amelyeket a Szimathoz hasonló kellemetlen alakok folyamatosan fejlesztenek. Ezért választottuk példaképünknek az energikus és rettenthetetlen kis My-t, és készen állunk, hogy megfeleljünk ennek a nemes szerepnek, és felvegyük a harcot a Szimatokhoz hasonló gonosztevőkkel. Az F-Secure Internet Security 2006 termék új, Moomin verziójával az internet-felhasználók megtapasztalhatják a Moomin-völgy védjegyévé vált egyedülálló biztonságérzetet.”

Hát barátim, ott sem szeretnék dolgozni! Grafikus képzelőerővel vert meg a sors, így plasztikusan jelentek meg előttem a zord finnek, akik egy masszívan végigpiált éjszaka után betántorognak az irodába, de rögvest új erőre kapnak a kis My látványától, aki energikus és rettenthetetlen – legyen akár kutya, ló, madár, vagy vízilabdakapu akár.

Azt is elképzeltem, hogy milyen lenne a szép új világ! A Hairy Otter Linux disztribúció, a Vuk tűzfal, vagy Kockásfülű Nyulas hűtőventillátor. OMFG!


Máris biztonságban érzem magam a vírusoktól! Vuk-os tűzfal is lesz?

Nincsenek megjegyzések: